Wil jij graag je autorijbewijs halen? Dit kan! Dit is bij mij mogelijk. Kijk snel op de pagina Pakketten & Tarieven voor meer informatie.
Heb jij je autorijbewijs al, maar wil je graag zekerder zijn van jezelf in het verkeer? Aarzel niet, ik geef ook dagcursussen om jou van je rijangst af te helpen!
Ben jij 16 jaar en wil je graag al de weg op? Dan kun je ook bij mij terecht voor je bromfietsrijbewijs.
Of wil jij er in de vakantie op uit met je camper of caravan? Haal dan bij ons je aanhangerrijbewijs! Wil je zeker weten dat je je mooie bolide prachtig achteruit inparkeert? Dan kan je ook bij mij ook terecht voor een opfriscursus en wordt een meester in rijden met je camper of caravan.
Denk jij nu, hé dat klinkt interessant, ik wil wel meer weten? Aarzel dan niet en stuur mij een mailtje via info@rijschooldejong.nl voor meer informatie.
Een veelgestelde vraag is: hoeveel lessen heb ik nodig? Het aantal rijlessen dat iemand nodig heeft, verschilt per persoon, want iedereen is uniek. Het CBR heeft uitgerekend dat het gemiddeld aantal rijlessen dat iemand nodig heeft 43 lesuren zijn. Dit is een gemiddelde, dus het kan voor de een minder zijn en voor de ander meer. Nu bieden wij verschillende voordeelpakketten aan waarbij het pakket Goud het beste op het, door het CBR berekent, aantal lessen aansluit. Let wel, alle pakketten zijn startpakketten, in de loop van de opleiding zien wij snel genoeg of dit genoeg of te weinig of te veel is, dat kan natuurlijk ook. Uiteraard worden niet gereden lessen uit het pakket gecrediteerd.
Nog een veelgestelde vraag is: hoe gaat nu een rijles en hoe sta ik er voor? Een hele goede vraag, er is niks belangrijker dan zelf te weten hoe je ervoor staat. Dit houden wij ook tijdens de lessen op een vorderingenkaart bij en deze mag na elke les mee naar huis worden genomen. Zodat je ouders/verzorgers ook je vordering kunnen zien. Na elke rijles geven wij altijd feedback en vertellen we wat je de volgende les gaat leren. Bij ons is het ook zeker mogelijk om, in overleg, een keer een ouder/verzorger mee te laten rijden, zodat zij ook kunnen zien hoe het gaat. Maar het allerbelangrijkste is, dat jij met plezier de stappen zet die nodig zijn om veilig en zelfstandig de weg op te kunnen. En voor de rest geldt, heb je vragen, stel ze! Tot snel, want Jong geleerd is …
Theorie halen is een belangrijk onderdeel van de rijopleiding. Begin ruim voor je praktijklessen al met je theorie. Waarom? De TTT en het examen kunnen pas aangevraagd worden zodra jij je theorie hebt behaald. Daarbij zijn er lange wachttijden om deze in te plannen, daarom raad ik je aan op tijd te beginnen. Zo weet je zeker dat je op examen kan als je er klaar voor bent. Zorg er dus voor dat je optijd je theoriepakket besteld, deze vind je bij Pakketten & Tarieven. Als je er klaar voor bent, kan je je theorie-examen aanvragen via mijn CBR. Wat je allemaal moet regelen voordat je op examen kan, is niet alleen het halen van je theorie. Lees verderop bij ‘Machtig de Rijschool’ en ‘Gezondheidsverklaring’ wat je verder moet regelen voor je examen.
Een TTT is een tussentijdsetoets bij het CBR, die je doet op ongeveer 80% van je rijopleiding. Waarom doe je een TTT? Dit doe je om optimaal voorbereid te zijn voor het echte examen. Een TTT is een exacte nabootsing van het examen en ook met een echte examinator. Het voordeel hiervan is, dat het op het examen niet meer nieuw is. Zo zal je gaan merken dat het qua spanning beter gaat. Plus op een TTT krijg je feedback van de examinator over wat er beter moet, dit hoor je natuurlijk ook van mij, maar soms heeft het net wat meer impact als een examinator het zegt. Je kan bij een TTT ook je vrijstelling verdienen voor je bijzondere verichtingen, zo’n vrijstelling is één examen geldig. Ervaring leert dat met een TTT de slagingskans verhoogt tot 75%.
Een faalangstexamen is een examen waarin je extra tijd krijgt. Die extra tijd is voor een langer voorgesprek met de examinator en eventuele pauzes tijdens het rijden. Waarom een faalangstexamen? Iedereen heeft spanning voor en tijdens een examen, dat hoort erbij. Mocht je denken dat de spanning zodanig aanwezig is, tijdens het examen, dat het van invloed is op jouw rijden, dan is het slim om een faalangstexamen te laten aanvragen. Tijdens zo’n examen heeft de examinator ook meer tijd, om te kunnen bespreken hoe hij jou spanning zo laag mogelijk kan krijgen. Mocht je tijdens de rit toch ineens veel spanning ervaren, dan kan je een time-out vragen. Voor meer informatie kun je bij mij terecht.
Zorg dat je voor aanvang van de lessen ook de rijschool machtigd via Mijn CBR. Zodat als je er klaar voor bent, ik de TTT en het examen direct kan aanvragen. Voor het machtigen heb je het rijschoolnummer nodig, het rijschoolnummer is: 2096R3. Controleer altijd of ook de naam van de rijschool, Rijschool De Jong, ook klopt. Klik bij het machtigen op Categorie B, TTT en praktijkexamen. Het machtigen van de rijschool is geheel gratis.
Via Mijn CBR moet je ook je gezondheidsverklaring indienen, dit zijn een aantal vragen die je met ja of nee moet beantwoorden. Bij twijfel welk antwoord je moet geven, neem dan contact op met mij of vraag het tijdens de eerstvolgende les. Na het invullen moet je deze rechtstreeks aan het CBR betalen door middel van een iDeal betaling, dit is een bedrag van €44,50. Zonder gezondheidsverklaring mag je geen examen doen, dus wees er optijd bij.
Je mag beginnen met rijlessen als je 16,5 jaar oud bent. Je mag examen doen vanaf 17 jaar. Ben je dan in bezit van je rijbewijs voor je achttiende verjaardag, dan moet je tot je achttiende onder begeleiding rijden. Deze begeleiderspas kan je aanvragen op 2todrive.nl. Let er op, dat je deze begeleiderspas hebt voordat je examen doet. Voor meer informatie kijk op 2todrive.nl of vraag het aan mij.